Kırcami’nin yıllardır bekleyen imar planında sonun başlangıcına gelindi. 40 yıldır süren bekleyişin sona ermesi ile 1481 futbol sahası büyüklüğündeki alan için depreme dayanıklı yapılar, parklar, planlı ve modern şehirleşme için yol açma çalışmalarına başlandı. Muratpaşa Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Kırcami İmar Planı kapsamında 120 kilometrelik cadde ve sokakları açmak için vatandaşlardan “Yol güzergahındaki tarlaların hasat sonrası yeniden ekilmemesi, plastik ve cam seraların kaldırılması, imar yollarında bulunan tüm yapı ve ağaçların temizlenmesi” talep edildi.

Fehmi Yılan-1

YÜZDE 87’Sİ ONAY VERDİ

Doğuyaka Mahalle Muhtarı Fehmi Yılan, 40 yıllık sorun haline gelen Kırcami’nin imar sorununun çözüldüğünün ve yol açma çalışmalarının başladığı müjdesini verdi. Projeye yüzde 87’nin onay verdiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ümit Uysal-9

“Kırk yıldır buranın imar sorunu var. Hala çözülememişti. Her önüne gelen bir mahkeme açıyordu.  Bundan birkaç sene önce insanlara imar planını bu şekilde kabul ediyor musunuz diye soruldu? Arsa sahibi vatandaşların yüzde 87’si imar planını kabul ediyoruz yapılsın diye onay verdiler. Ama içerisinde bazı kişilerin hayır demesi ile imar planı geri kaldı. Bu verilerde dosyanın içerisinde yer alıyor. Benim evim var, benim ağacım var, benim seram var diyerek karşısında durursak bizde bu işin içine vatandaş olarak girmezsek o zaman bu imar planı hayata geçemez. Benim mahallemde boş olan arazilerde yol açmaya başladılar. Vatandaşlara broşür dağıtmaya başladık. Bunlara yardımcı olursak daha çabuk yolları açarsak müteahhitlerin girmesi kolaylaşacak. Altyapılar yapılmış olacak. Bizim amacımız altyapı yapılırsa inşaata vermemiz daha kolay olur. Vatandaşlar ile de görüşüldü ve bazıları kabulleniyorlar.

Muratpaşa Belediyesi-2

PROJEYE HAYIR DİYENLERDE VAR

Hayır diyen kesim benim paramı versin, gecekondum var bana ev versin, para öderse belediye ben o zaman sökerim diyor. Bunlar olacak elbette. Vatandalar ile görüşülmeye devam edilecek. Çözmeye çalışılacak. Arsa içinde evleri olanlara müteahhit burayı yapacağım dediğinde bir miktar paralarını veriyorlar. Vatandaşa siz çıkın biz kiranızı ödeyelim buraya inşaat yapacağız diyen müteahhitlerde var. Biz onlarla da bunun için görüşüyoruz.

Fehmi Yılan

“EN AZ MAĞDUR OLUNACAK ŞEKİLDE İŞLEM YAPALIM DENİLİYOR”

Hiç kimse mağdur olmasın dediğimiz zaman çözüm işi olmaz. Elbetteki bazı durumlarda mağduriyet olacak. Askariye ne kadar indirebiliriz diye ona bakmak lazım. Kimse mağdur olmayacak demiyoruz. Olanlar muhakkak olacaktır. Biz bunu ne kadar asgariye indirebiliriz onun mücadelesini veriyoruz. Belediye de bunu söylüyor. En az mağdur olunacak şekilde işlem yapalım deniliyor. Umarım herhangi bir durum yaşanmadan imar işi tamamlanmış olur. Millet inşaata verir. Vatandaş çocuğunu evlendirmek için bir yer satacağı zaman sorun yaşıyor. Ev yapmak istediğinde onu da yapamıyorsun. İmar geçmiş. Şimdi imara da engellemeye çalıştığımız zaman nasıl yapacağız. Çalışan bir kişinin daire alma şansı var mı? Maalesef ki yok.”

Muhabir: DEMET GÖKÇE