Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Serik sınırlarında yer alan Aspendos Antik Kentinde yapılan kazı çalışmaları ile 2 bin yıllık Zeus ve güzellik tanrıçası olarak bilinene Aphrodite (Afrodit) ait heykellerin ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Antalya Antik Kentler-1

ANTALYA’DA TARİH KEŞFEDİLİYOR

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan ve uzak bir geçmişe ışık tutan Aspendos Antik Kentinde yapılan kazı çalışmaları ile 2 bin yıllık heykeller keşfedildi. Bu gelişmeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kişisel sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Ersoy, Roma İmparatorluğuna ait iki önemli heykelin gün yüzüne çıkarıldığını paylaştı.

aspendos keşif

Yunan tarihindeki en önemli tanrılardan olan Zeus ve Afrodit’in heykelleri 2000 bin yıl sonra keşfedildi. Yunan kültüründe Zeus tanrıların tanrısı olarak bilinirken Afrodit ise güzellik ve aşkın tanrısı olarak biliniyor.

Aspendos Antik Kenti keşif

Bakan Ersoy, heykellerin büyüleyici ve zarif tasvirlere sahip oluğunu belirterek “Dükkanlar- Stoa Kompleksi’nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Ayağa kaldırılacağımız eserlerin, yapıların, ülkemiz kültür ve turizm hayatına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aspendos Antik Kenti afrodit

ASPENDOS ANTİK KENTİNDE TARİH YAŞIYOR

Antalya’nın Serik ilçe sınırlarında yer alan Aspendos Antik kenti, şehrin en sık ziyaret edilen antik kentlerinden biridir. Akdeniz’de en iyi korunmuş antik tiyatroya ev sahipliği yapan Aspendos’ta antik kentteki yaşama ilişkin birçok yapı bulunur.

,Aspendos Antalya2

Antalya Şehir Hastanesi işgal altında… Vatandaşlar ayağa kalktı Antalya Şehir Hastanesi işgal altında… Vatandaşlar ayağa kalktı

Aspendos’ta Persler, Romalılar, Selçuklular gibi köklü uygarlıklar yaşamıştır. Bu uygarlıkların tarihi, kültürü ve mimarisiyle şekillenen Aspendos günümüzde Antalya’da yer alan kültürlerarası bir yolculuk yeridir.

Aspendos Antik Kenti Ve Oren Yeri Arena Ici-1

Aspendos’ta bulunan 20 bin kişilik görkemli tiyatro Mimar Zeno tarafından inşa edilmiştir. Antik kentte bulunan su yolları da o dönemlerin mimari ve mühendisliğine ilişkin önemli ipuçları sunar.

Aspendos Antik Kenti-1

Yeni yapılan keşiflerle birlikte Aspendos antik kenti zenginliklerine Afrodit ve Zeus heykelleri eklendi.

Muhabir: EBRU ÇETİNKAYA