Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından baş gösteren buğday krizinin tamamen sona erdiği açıklandı. Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi Nuri Büyükselçuk, TMO’nun silolarında 10 milyon ton buğday ve arpa olduğunu söyledi.

Hasat öncesi durum hakkında da açıklama yapan Büyükselçuk, bu konuda Antalya'da çok iç açıcı bir durumda bulunmadığını belirterek, “Antalya hububat bölgesi değil. Bu nedenle de Antalya’daki rakamlar çok iç açıcı değil. Ancak ülke genelinde hububatın durumunu bu bir aylık süreçte öğreneceğiz. TMO'nun elinde 10 milyon ton civarında arpa ve buğday bulunduğunu biliyoruz. Bu çok sevindirici bir haber. Herhangi bir kuraklık durumu yaşansa bile bu durum bizleri buğday ve arpa konusunda etkilemeyecek” dedi.

Alanya’nın talepleri artık Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’te Alanya’nın talepleri artık Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’te

Süt ve yem fiyatları ile ilgili açıklama da yapan Büyükselçuk, “Her sektörün kendi aralarında bir dinamikleri var. Son yıllardaki güncel fiyatlar ile süt ve et fiyatları arasında bir bağ yok. Yem fiyatları piyasa koşullarına göre belirleniyor. Mesela et fiyatları yüzde 50 düştü diyelim, yem fiyatları aynı oranda düşmeyecektir” dedi.

Bugday Sikintisi Sona Erdi (Small)

İHRACATTAKİ EN BÜYÜK SORUN TEKSTİL SEKTÖRÜ

ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ise tarımda durumun geçen seneye göre daha iyi olduğunu ancak, pamuk üretiminde kuraklık etkeninin pamuk üretimi alanlarının başka ürünlere kaymasına neden olduğunu belirtti. Başkan Bülbül "ihracattaki en büyük sıkıntı tekstil alanında yaşanıyor" diyerek, bunun en büyük nedeninin Türkiye’deki tekstil ürünleri kalitesinin düşük olması olduğunu ifade etti.

Muhabir: ŞEYDA TÜTGÜN