Kadir Gecesi her sene Ramazan ayının 27. Gecesine denk geliyor. Kur’an’a göre Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Müslüman olanlar bu hayırlı geceyi ibadet ederek geçirerek tövbe ederler. Kadir Gecesinde kılınacak namazın kaç rekat olduğu, nasıl kılınacağı ve saat kaçta kılınacağı Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Peki Kadir Gecesi namazı bu sene saat kaçta kılınacak? İşte ayrıntılar…

Kadir Gecesi

Gelinim Mutfakta 22 Nisan çeyrek altın alan gelin kim, bugünkü Gelinim Mutfakta puan durumu Gelinim Mutfakta 22 Nisan çeyrek altın alan gelin kim, bugünkü Gelinim Mutfakta puan durumu

Peygamber Efendimizin amcasının tavsiyesine göre Kadir Gecesi’nde kılınacak namazlar arasında tesbih namazı yer alıyor. Tesbih namazı 4 rekattan oluşup kılınma şekli şu şekilde:

Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilerek namaza başlanır. Sübhâneke’den sonra 15 kere “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denilir. Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir. Böylece her rekâtta 75 tesbih yapılmış olur. İkinci rekâta kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir. Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekât tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur.

Kadir Gecesinde Hangi Ibadetler Yapilir

KADİR GECESİNDE KAÇ REKAT NAMAZ KILINMASI GEREKİR?

Kadir Gecesi’nde 4 rekat veya 12 rekat namaz kılınması gerekir. Kılınacak namaza ise “Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber” şeklinde niyet edilir.

Kadir Gecesi Dualari

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir Gecesi’nde kılınacak olan namazın vakti yatsı namazının ardından başlayarak imsak sökene kadar devam eder. Yatsı namazının ardından Kadir Gecesi namazını kılamayanlar namazlarını sahur vaktinde de kılabilir.

Muhabir: ŞEYDA TÜTGÜN