Antalya’nın merkezinde yer alan sayılı devlet hastanelerinden Kepez Devlet Hastanesi, bulunduğu bölge itibariyle merkezi mahallelere uzak kalıyor. Bölgeye giden otobüs sayısının da 8 adet olunca ulaşım çileye dönüyor.
Antalya’nın merkez ve uzak mahallelerinden kalkan otobüsler belli aralıklarla bölgeden geçiyor. Kepez Devlet Hastanesi yakınından bu otobüs hatları geçiyor: CV67, MK80A, MZ78, TB72, VC59, VF66, VML54 ve VML54A.
VF66 otobüs hattı ortalama 15 ila 25 dakik aralıkla çıkıyor, VML54 hattı ise 45-60 dakika arasında ortalama çıkıyor yapıyor. VLM54A ise 40-60 dakika arasında depolama alanından çıkış sağlıyor. Aralarında sıklıkla çıkan araç ise TB 72 ise 20 dakika arayla çıksa da yeterli olmuyor. VC59 20-30 dakika aralıklarla kalkıyor. CV67 20 ila 45 dakika arası geçiyor. MZ78 45 dakika bir kalkıyor. MK80A 20 dakika ile geçiyor.
Özellikle kullanılan TB72 ise işe gidiş, çıkış saatleri ile okul giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Tıklım tıklım olan araçta nefes almak güçleşirken bir taraftan da havaların ısınmasıyla ter kokuları ve havasızlık etkili oluyor. Bu durumdan şikayet eden vatandaşlar özellikle bu saatlerde sefer sayılarının mümkünse 10 dakika bire indirilmesini istiyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüsün orta kapısından inemeyen yolcular ise ön kapıdan inmek zorunda kalıyor.