Yaklaşan Kurban Bayramı önceki kurbanlıkların fiyatı netlik kazanmaya başladı. Antalya Ticaret Borsası Üyesi Ata Sönmez, kurbanlık fiyatlarının canlı karkas 300-350 TL arasında olacağını belirterek, bu rakamların üreticiyi çok da memnun etmeyeceğini belirtti.

Ata Sönmez 2-3

İŞÇİLİK MALİYETİ DE EKLENİYOR

Daha önce de belirttikleri gibi kurban kesim fiyatlarının 300-350 TL arasında olacağını belirten Sönmez, “Eskiden insanlar kurbanı kendisi kesiyordu. Şimdi alınan yerde kesiliyor ve işçilik maliyeti de fiyata ekleniyor. Büyükbaş hayvanlar için canlı hayvan fiyatı 300 olur, kesim ve işçilik isteyenler için bu rakam 350 TL’yi bulur.

Kurban-2

Canlı olarak 500 kilo gelen hayvanlarda yüzde 58 et çıkar. Bu rakamlardan satılan hayvanlar, üreticiyi memnun edecek bir kazanç sağlamaz” diye konuştu.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ / DENİZ ZEYTUN