Yağlı Güreş heyecanı bayramda da devam ediyor. Türrkiye'nin zaman zaman kesintilere de uğrsa en eski güreş organizasyonları arasında yer alan 348. Kabulbaba Yağlı Güreşleri Bursa'da yapılacalacak. 

Geçtiğimiz yıl 347'ncisi düzenlenen Kabulbaba Yağlı Güreşleri Cengizhan Şimşek ile Ertuğrul Dağdeviren arasında oynanmış bu güreşi Cengizhan Şimşek kazanarak altın kemere ulaşmıştı. Hasan Zeybek ile Kaan Kaya ise 3'ncülük kürsüsünü paylaşmıştı. 

ÇOK ESKİ TARİHİ VAR

Kabulbaba Yağlı Güreşleri, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Kabulbaba Köyü'nde düzenleniyor. Güreşlerin ilk tarihi 1600'lü yıllara kadar uzanıyor. 1600'lü yılların son döneminde başlayan yağlı güreşler zaman zaman kesintiye uğrasa da devam etti. Son yıllarda güreşler yine eskisi gibi düzenli bir şekilde düzenlenmeye başlandı. Son dönemde sadece pandemi nedeniyle 2 yıl ara verildi. 

Yusuf Can Zeybek Antalya

GÜREŞLERE KATILACAK BAŞPEHLİVANLAR

Güreşlere toplam 18 başpehlivan katılacak. Yalçın Üncül, Yusuf Can Zeybek, Osman Aynur, Cengizhan Şimşek, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Batu, Mustafa Doğan Özkaya, Mustafa Kemal Karaboğa, Serdar Yıldırım, Ali Yanatma, Serkan Serttürk, Semih Turgut, Ali Güngör Ekin, Fatih Koyuncu, Mecit Yıldırım, Süleyman Aykırı, Furkan Durmuş Altın, Ali Altun güreşlerde yer alacak. 

GÜREŞLER NE ZAMAN, CANLI YAYIN VAR MI?

348. Kabulbaba Yağlı Güreşleri Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Kabulbaba Köyü Meydanı'nda yapılacak. 17 Haizran 2024 Pazartesi günü yapılacak olan güreşler, saat 13.30'da başlayacak. Güreşler Ekin Türk TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Muhabir: AYŞEM SİCİM