Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (AGİDER) geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurulunda göreve gelen Gökçen Atmaca Başkanlığındaki yeni yönetimi, ilk üye buluşmasını şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirdi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Mustafa Cengiz, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Mustafa Alper Oral, Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici, İş İnsanları Derneği (ANTSİAD) Başkanı İlhan Kurtar ve Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) Başkanı Güldal Siğinç konuk olarak katıldı. AGİDER eski Başkanı Figen Sayın Yıldıran’a teşekkür plaketi verilerek, yeni üyelere rozetlerinin takıldığı toplantıda, dernekleriyle ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran ve işbirliğine her zaman açık olduklarını kaydeden konuk başkanlara günün anısına hediye takdimi yapıldı. Klinik Psikolog Melisa Oral’ın zaman yönetimi ve motivasyonla ilgili sunum gerçekleştirdiği buluşmada, AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülsüm Gökçen Atmaca ise, görev süreleri içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları projelerle ilgili bilgi aktardı. Atmaca, projelerini 6 ana başlık altında anlattı.

4E04B2B4 B129 407E A81B 5Ac7Ea2D83Ac (Small)

Cumhuriyetin en değerli kazanımlarından birinin tartışmasız kadın hakları olduğunu vurgulayan AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Atmaca, “AGİDER olarak kadın girişimcileri aynı çatı altında birleştirmekten, gelişimini konuşmaktan onur duyuyorum” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir.

7059B007 9C7E 4D74 B53A 2297F328561C (Small)

ÜSTÜN, ‘BAKALIM NE  HİZMET YAPILACAK! ÜSTÜN, ‘BAKALIM NE  HİZMET YAPILACAK!

Bir toplumun bir organı faaliyette iken, diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur’ sözlerini hatırlatan Atmaca, “Bu sözlerle Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza mücadele ettiği Türk kadınına ne kadar büyük bir güven duyduğunu ifade etmektedir. Ülkemizde kadın-erkek eşitliği yasal olarak büyük ölçüde sağlanmış olmasına rağmen, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşama katkılarının istenilen seviyede olduğunu söyleyemeyiz. Çalışan kadınların büyük çoğunluğunun da kayıt dışı ekonomide çalışmakta olduğu hepimizce bilinmekte” dedi.

61F16F44 3B5D 4F0B B8D2 572777849E27 (Small)

Türkiye’deki kadın girişimcilik istatistiklerine dikkat çeken Atmaca, “TÜİK rakamlarına göre 2023 yılı son çeyreği itibariyle Türkiye’de 1 milyon 170 bin kadın girişimci bulunuyor. Ülkemizdeki kadın girişimci oranındaki artışa göre, 2002 yılında kadın girişimcilerin yüzde 13.1 olan oranı 2023 yılında yüzde 17.4’e yükselmiştir. 21 yılda yüzde 4.3’lük bir oran artışı gerçekleşmiştir. Artıştan söz ediyor olmamız her ne kadar olumlu olsa da, artış hızı ve büyüklüğü, girişimin niteliği, oluşan iş hacmi gibi başlıkların titizlikle incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadın girişimciliğinin gelişmesi için kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarının önemine inanıyoruz. AGİDER olarak, bölgede ve ulusalda kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu gelişimin nicelik ve nitelik bakımından üst düzeyde olmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

27A4Ead5 789F 43Cc A9Dd 8629425B4D97 (Small)

Girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek için projeler ürettiklerinin altını çizen Atmaca, yeni çalışma döneminde yapacak oldukları projeleri anlattı. Projelerini “STEM Kızları Projesi, Girişimci Kadın Konulu Panel, Psikoloji Zirvesi, Dış Ticaret Geliştirme Projesi, Finansal Okuryazarlık Projesi ve Dernekler Arası İşbirliği Çalışmaları” olarak 6 ana başlık altında özetleyen Atmaca, daha önce başlatılan projelerin devam edeceğine de işaret etti.

Muhabir: Şeyda Tütgün