Yağlı güreş sezonu tüm hızıyla devam ediyor. 2025 yılında şu ana kadar 12 turnuva sona erdi. Bunlardan ilk 11’ini kaçıran İsmail Balaban’ın gelir gelmez ayağının tozu ile katıldığı Kaş Yağlı Güreşleri’ni kazanması büyük şaşkınlık yarattı. En son 20 Ekim 2024 tarihinde yapılan Aksu Yağlı Güreşleri’ne katılan İsmail Balaban, o tarihten beri güreş yapmıyordu. Yeni sezon öncesi Survivor All Star 2025’e katılan Balaban, 19 Mayıs akşamı elenerek Türkiye’ye döndü. Adada yaklaşık 10 kilogram veren İsmail Balaban’ın bir süre dinlenmesi beklenirken, Kaş Yağlı Güreşleri’nde bir anda sahneye çıktı.

Dualı Çayırda Sarı Fırtına Şoku! Ünlü Başpehlivanların Yapamadığını Gelir Gelmez Yaptı! Antalyalı Başpehlivanın Eşi Konuştu (1)-2

İLK TURNUVADA ZİRVE

Türkiye’ye gelir gelmez çok özlediği dualı çayıra koşan sarı fırtına, katıldığı ilk turnuvada da zirveye çıkmayı başardı. İsmail Balaban 4. Geleneksel Kaş yağlı Güreşleri’nin ilk turunda Erkan Taş’ı yenerken, ikinci turu kura ile geçti. 3. turda Recep Kara’yı mağlup eden sarı fırtına çeyrek finalde ise ilk turda yendiği Erkan Taş’ın amcasınınoğlu Mustafa Taş’ı da yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kürşat Şevki Korkmaz’ı mağlup eden İsmail Balaban, finalde ise Bekir Eryücel’i yenerek altın kemeri kuşandı.

Dualı Çayırda Sarı Fırtına Şoku! Ünlü Başpehlivanların Yapamadığını Gelir Gelmez Yaptı! Antalyalı Başpehlivanın Eşi Konuştu (2)-1

ÜNLÜ PEHLİVANLAR HENÜZ ALAMADI

Şu ana kadar yapılan 11 turnuva sonrası daha önce Kırkpınar’ı kazanan başpehlivanlardan Orhan Okulu dışında hiç biri zirveye yapamadı. Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Mustafa Taş, Fatih Atlı gibi isimler henüz zirve yapamazken, İsmail Balaban’ın ayağının tozu ile yaptığı zirve güreş camiasını şaşırttı.

Dualı Çayırda Sarı Fırtına Şoku! Ünlü Başpehlivanların Yapamadığını Gelir Gelmez Yaptı! Antalyalı Başpehlivanın Eşi Konuştu (2)

EŞİNDEN TAM DESTEK

Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlerde konuşan ve bebek bekleyen İsmail Balaban’ın eşi İlayda Şeker Balaban sarı fırtınaya tam destek verdi. Eşinin sahalara yeniden dönmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren İlayda Şeker Balaban, “Allah hepsine derman vermiş. Hepsi çok iyi çalışmış. İnşallah sakatlık olmadan bir sezon geçer. Biz İsmail ile 3-4 yıldır birlikteyiz. Ben İsmail’in tüm güreşlerini izliyorum. Burada bir emek var. Herkes kemerin peşinde. Rakipleri çok iyi. İsmail gelmeden güreşleri izleyip analiz yaptım. Eski jenerasyon çok iyi. Yenileri de var. Enes Doğan, Feyzullah Aktürk, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Batu var” dedi.

Dualı Çayırda Sarı Fırtına Şoku! Ünlü Başpehlivanların Yapamadığını Gelir Gelmez Yaptı! Antalyalı Başpehlivanın Eşi Konuştu (1)-1

“EŞİMLE NE KADAR GURUR DUYSAM AZ”

Kendisine yöneltilen “Başpehlivan eşi olmak nasıl bir duygu sorusuna da yanıt veren Aleyna Şeker Balaban, “Güreşlerde İsmail ile üzülüp onunla seviniyorum. Yenildiğinde İsmail’den daha çok üzülüyorum. Onu motive etmeye çalışıyorum ama ben onun içini biliyorum. Özellikle Kırkpınar’dan Elmalı’dan sonra tabi bunlar bizim için önemli yerler. Ancak tabi güzel yanı da var. İsmail çok hırslı, başarılı, azimli bir güreşçi. Onunla ne kadar gurur duysam az. Onu çok seviyorum. Çok iyi yetiştirilmiş. Çok ahlaklı. Duruşu, karakteri her şeyiyle dört dörtlük bir insan. İyi bir eş, iyi bir baba olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Dualı Çayırda Sarı Fırtına Şoku! Ünlü Başpehlivanların Yapamadığını Gelir Gelmez Yaptı! Antalyalı Başpehlivanın Eşi Konuştu (3)

BALABAN’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri sonrası açıklamada bulunan İsmail Balaban, “Gerçekten çok mutluyum. Survivor’dan geleli daha 2-3 gün oldu. Hemen ayağımın tozu ile antrenörüm sağ olsun vakit kaybetmeden sahaya çıkman lazım dedi. Çok hazır olmadığımı söyledim ama hocam ısrar etti ve fiziğimi de iyi gördüğünü söyledi. Bir an önce başlamalısın er meydanları da seni özledi dedi. Tabi ki çok eksiğim var, kuvvet eksiğim var. Hepsinin bilincindeyim. Kaş güreşlerinde varımı yoğumu ortaya koyarak mücadelemi verdim. Birinciliğimi süreli arkamda olan sevenlerime veriyorum” dedi.

Muhabir: NİHAT TOKLU