Konyaaltı Belediyesi’nde kriz büyüyor. Konyaaltı Belediyesi Sayıştay tarafından usulsüzce kadro yapıldığı iddiasıyla 67 işçinin iş aktinin sonlandırılması yönünde rapor verdi. Bunun üzerine 23 Mayıs 2025 Cuma günü 67 işçinin iş akdi feshedildi. İşten çıkartılan işçiler belediye hizmet binasının önünde çadır kurarak eylem yapmaya başladı.
Konyaaltı Belediyesi’nde Cem Kotan’ın Belediye Başkanı olmasının ardından çok sayıda personel ile ilgili kriz yaşanmıştı. Özellikle Semih Esen döneminde fazladan alınan personeli göndermeye çalışan yeni yönetim bir yandan da maaşları ödeyemezken, bir diğer taraftan mobbing iddiaları ile gündem olmuştu. Aylarca personel maaşlarının ödenmemesi nedeniyle kriz büyüyerek büyük bir skandala dönüşmüştü. Bu nedenle Konyaaltı Belediyesi’nde çalışanlar maaşlarını düzenli alacakları belediyelere geçmeye çalışmıştı.
İŞÇİLERİN HAKLARI GASP EDİLMİŞTİ
Öte yandan maaş krizinin yanı sıra Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı olan HayatPark’ta çalışan işçilerin işten atılmaları gündem olmuştu. Haksız bahanelerle işten çıkarılan işçiler greve gitmişti. Sendikal örgütlenme nedeniyle devam eden kriz boyut atladı. 26 Aralık 2024 tarihinde Devrimci Turizm İşçileri Sendikası, Antalya Merkez Şube Kongresinde seçilen Konyaaltı Belediyesi Hayat Park işçilerinin delegelikleri, haber verilmeden iş kolu değişikliği yapılması tepkileri toplamıştı. İş kolu değişikliğiyle Devrimci Turizm İşçileri Sendikası genel merkez, Hayat Park ve Konyaaltı Belediyesi yönetimleri tarafından gasp edildiği ileri sürülmüştü.
YAPILAN ATAMALAR GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ
Bütün bunlar yaşanırken, Konyaaltı Belediyesi ilginç personel atamaları ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde coğrafi konumlandırma uzmanı olarak çalışan Furkan İnceler, Kahramanmaraş depreminde büyük başarı elde etmişti. O dönem ekiplerin yönlendirilmesinde katkı koyan İnceler, seçimden sonra yapılan CHP Gençlik Kolları seçimlerinde yönetimin istediği adaya oy vermedi. Bunun üzerine kendisinden beden işçisi olmayı kabul eden bir yazıyı imzalaması istendi. Bu yazı ile ilgili sendikaya danışan İnceler “Sakınca yok” yanıtı alarak imza attı. Ardından da kendisini temizlik işleri müdürlüğünde süpürgeci olarak buldu. İnceler istifa ederek görevden ayrılmıştı. Kahramanmaraş depreminde etkin rol oynayan Konyaaltı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne Semih Esen dönemindeki Hukuk İşleri Müdürü Avukat Nesrin Doğan atanmıştı.
MOBBİNG İDDİLARI
Son olarak 23 Mayıs 2025 günü 67 işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine işten çıkarılan işçiler Konyaaltı Belediyesi önünde çadır kurarak eylem yapmaya başladı. Kendilerine mobbing uygulandığını dile getiren işçiler, haklarını aramaya başladı.
KONYAALTI’NDA BÜYÜK EYLEM
Öte yandan işten çıkarılan işçiler, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü (bugün) Konyaaltı Belediyesi önünde saat 18.00’da eylem yapacaklarını dile getirdi. Eylem sadece işten çıkarılan işçiler değil, SDS’si yatmayan memurlar, şirkette çalışıp daha önce işten çıkarılan 180 kişi ve maaşlarını alamayan bütün çalışanlar da destek verecek.
ABA ALTINDAN SOPA
Öte yandan Konyaaltı Belediyesi olayı yatıştırmaya çalışıyor. İddiaya göre Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Müge Gezginci, bazı çalışanları uyararak il teşkilatının gelişmeleri yakından izlediğini söyleyerek aba altından sopa gösterdi.
ESEN İLK KEZ KONUŞTU
Belediye Başkan adayı gösterilmemesinin ardından sessiz kalmayı tercih eden Konyaaltı’nın bir önceki başkanı Semih Esen, “Belediyenin 2022 yılı itibarıyla 71 milyon TL borcuna karşılık 45 milyon TL alacağı vardı. Kamulaştırmasız el atma davaları yüzünden tüm belediyeler sıkıntıda. Biz sistemi yönettik, çözümsüz bırakmadık” dedi.