Uçak bakımı ve havacılık alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik eğitim faaliyetleri yürüten Altın Kanatlar Havacılık Koleji tarafından düzenlenen 2'nci Bilim ve Teknoloji Fuarı açılış töreni, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Altın Kanatlar Havacılık Koleji yerleşkesinde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fedai Yaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Antalya Havaciligin Merkez Ussu Olma Yo 711904 210666 (Large)

ANTALYA HAVALİMANI TEKNİK SÜREÇLERİN DE MERKEZİ OLACAK

Programda yaptığı konuşmada Antalya’nın tarım, ticaret ve turizm şehri olmanın yanı sıra aynı zamanda önemli bir havacılık merkezi olduğunu belirten Vali Şahin, "82 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı olan Antalya Havalimanı, yaz aylarında dünyanın en yoğun ilk on havalimanı arasında yer almaktadır. Antalya, dünya genelinde günlük 300’ün üzerinde destinasyona uçuş yapılabilen nadir havalimanlarından biridir. Yeni yapılan hangarlarla birlikte Antalya, yalnızca uçuşların gerçekleştirildiği bir merkez olmanın ötesine geçerek, uçakların bakım ve onarımlarının yapıldığı ve teknik süreçlerin yürütüldüğü bir havacılık üssüne dönüşmektedir. Bu denli büyük bir faaliyet alanı, nitelikli ve iyi yetişmiş personele duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Bu alanda görev alacak personeller, ara eleman değil, ana eleman konumunda olacaktır" ifadelerini kullandı.

Antalya Havaciligin Merkez Ussu Olma Yo 711909 210666 (Large)

HAVACILIK ALANINDA İSTİKBALİMİZ PARLAK

Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayi alanlarında her geçen gün daha da ileri noktalara gittiğini ifade eden Vali Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' vizyonuyla ülkemiz, yakın gelecekte gökyüzünü kendi ürettiği uçaklarla donatan bir ülke konumuna ulaşacaktır. Bu büyük başarının mimarları sizlersiniz. Havacılık sektörüne sunduğunuz katkılar ve gösterdiğiniz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Antalya Havaciligin Merkez Ussu Olma Yo 711908 210666 (Large)

Açılış konuşmalarının ardından Vali Hulusi Şahin, beraberindeki heyet ile birlikte pervane, kokpit eğitim seti, turbofan motor gibi teknik ürünler ile TEKNOFEST yarışmaları ve çeşitli projelerin yer aldığı stantları gezerek yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaynak: DHA