Geçtiğimiz aylarda artan sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla yeni fiyatları duyurdu. Son zamlardan sonra sigara fiyatları “yok artık” dedirtti

53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı 53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı

SİGARAYA YENİ ZAM GELDİ

Yerel seçimler sonrasında sigaraya gelen son zamla birlikte, bir sigara grubundaki en ucuz sigara fiyatı 58 TL olurken en pahalı sigara ise 69 TL'den satılmaya başlandı. Dündar, ilerleyen zamanda sigara zam geçişlerinin devam edeceğini de duyurdu. Sigara fiyatlarındaki bu yeni artış, tiryakiler arasında tartışmalara yol açtı. Ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, sigara fiyatlarındaki bu artışın yaşam standartlarını daha da zorlaştıracağı endişesini taşıyor.

Sıgra Zam Aa

FİYAT ARTIŞI BAĞIMLIĞI AZALTACAK MI?

Tiryakiler, sigara fiyatlarındaki bu yükselişin, sağlık açısından zararlı bir alışkanlık olan sigara kullanımını azaltmaya yönelik bir etki yaratması gerektiğini belirtiyorlar. Ancak fiyat artışlarının, bağımlılığı azaltma konusunda yeterli olup olmayacağı ise tartışma konusu olarak ön plana çıkıyor. Öte yandan, sigara fiyatlarındaki bu artışın, sigara üreticileri ve satıcılarına yönelik bir tepki olarak mı yoksa vergi politikalarındaki değişikliklerden kaynaklanan bir zorunluluk olarak mı gerçekleştiği ise belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

Muhabir: Stajyer Muhabir Abdulrezzak Kılıç