Türkçe derslerin okullarda veriliş nedeni genellikle dilimizin, dinimizin, sosyal hayatın geliştirilmesidir. Yani Türkçe konuşup, Türkçe yazmasıdır. Bu ders okullarda ilkokullarda genellikle 12 saat dersi işlenirde bir türlü bu okulların mezunları genelde    cahil olarak kabul edilirler.  Dört yıl, ya da beş yıl bir ağaca can verir beslerseniz büyür, kendine yeterli olur da insan oğlu dediğimiz, zeki canlı kıvama niye gelmiyor? Çünkü ilk üç yıl okuma, yani seslendirme ile uğraşılıyor. İşte okumanın püf noktası burada.  İster tümden gelimle, ister ses temelli okumayla olsun.  Birinci yılın hemen başlarında okuma yazmayı çocuklara öğretmek durumundayız. Yani taş çatlasa 1. sınıfın sonu itibarı ile çocuklar okur yazar olurlar. Zaten diğer dersler genellikle ihmal edilmişti. Kısmen matematik hariç. Geriye üç dört yıl okuma, yazma çalışmaları verilmelidir.

Nasıl?

İkinci, üçüncü sınıflarda topluma uyum, dinimizi, sosyal hayatın geliştirilmesi için okul başlayıncaya kadar ve okulların açıldığı günden başlayarak, bütün dersleri içeren öyküler, romanlar devlet eliyle, yazdırılması, parasız olarak, beş yıl süreyle zimmetli verilmesi. Devletimizin milli içerik taşıması bakımından Talim ve Terbiye Genel Müdürlük haline getirilerek, kaliteli kalıcı, dayanıklı kitaplar üretilmelidir.  Ne olacak bu kitaplar?  Yaz boyunca ve tatiller eğitim öğretime tabi edilecek.  Hayat boyu öğrenme burada başlayacak.  Kitaplar veliler tarafından öğrencilerimize okutulacak.  Gerekirse veliler de okuyacak. Topluca bir eğitim seferberliğine başlamalıyız. Ülkemizin çıkış noktası eğitim olarak algılanmalıdır. Türkçe Kitabı diye dağıtılan kitaplar kullanılmıyor kardeşim. Yazık ettiğimiz masraflara.

Yalnız okulların çalışma saatleri beş saate düşürülmeli, hatta eskiden olduğu gibi bazı günler de tatil edilebilir. Okul yirmi dört saat sosyal hizmetlerini geliştirerek, açık tutulmalıdır. Her okula en az bir özel yetenek öğretmeni verilmelidir. Müzik, beden eğitimi, resim öğretmeni gibi.

Gelelim asıl konumuza: Diyelim ki devletimiz beş masal kitabı gönderdi öğrencilerine. Birinci sınıfı bitiren öğrenciler: İkinci sınıfta hangi dersleri alacaklar:

*Hayat Bilgisi

*Matematik

*Görsel Sanatlar

*Müzik 

*Din Öğretimi vb. Öğretmen Okuduğunuz kitaplara göre Hayat Bilgisi Dersi için Kimliğinizi tanıtın. Çocuk yazacak.

Öğretmen Türkçe dersinde kalıcı izli davranışlar kazandıracak. Yaz tatili anılarının sözlü yazılı anlatımında, dilimiz kurarları verilmeli. Anlama anlatım, yazım, yazı kuralları da okunan kitaplardaki örnekleri ile verilmelidir.

Kitaplar öğrenci seviyelerine, ilgilerine göre hazırlandığı için keder duymayacağız. Matematik dersinin gerektiği problemler yine kitaplardan öğrencilere buldurulup çözülecek. Hülasa her ders periyodik olarak dağıtılan öykü ve roman, fabl kitaplarına göre işlenecek.