Biz çocukken sadece okula gider, teneffüste oyunlar oynar evimizin yolunu tutardık. Araştırma nedir proje nedir, makaleler nedir, araştırma yazıları bile yazmazdık.
Bizim çocukluğumuz da teknoloji yoktu. Bilgisayar yoktu. Google yoktu. Sözün bittiği yerdeyiz. Şimdi yemek yapmasını bile Google sorup yapılıyorlar. Ev aletlerini kullanmasını, bazı ev içi eşyaların kurulumunu, ders çalışmayı, kitap okumayı, gezilecek yerleri, nerelerde yemek yeriz soruları hep bilgisayardan öğreniyoruz. Günümüz çocukları ile gurur duyuyorum. Geçmişimizden günümüze ne varsa araştırıyorlar.
Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Göç, Dil-Edebiyat ve STEAM TUBİTAK fuarı hazırlıyorlar. Gençlerimizin düzenlediği fuarlara büyük firmalar bile gidip bilgi alıyorlar. Destek sağlayıp bilgileriniz pekiştiriyorlar. Döşemealtın da açılan bu fuarı kimler açmış, neler olmuş neler yapmışlar hep birlikte bakalım. Fuar, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Bahşi ve okul müdürleri tarafından açıldı. Fuarı 25 okuldan farklı yaş grubundan öğrenciler, öğretmenleri ve proje konuları ile ilgili firmalar ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Bahşi, yetkililer ve okul hayırseveri Ergün Erünal, öğrencilerden yaptıkları projeleri dinledi. Yapılan araştırmalar; dramalar, bulmacalar, yarışmalar, oyunlar ve uygulamalarla renklendirildi.
Yörük Çadırı ve Yörüklük kültürüne ait ürünler sergilenerek göç teması pekiştirildi. Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi Matematik öğretmeni ve fuar koordinatörü Aslı Kaplan Yaşkaya, bilim ve teknoloji alanının dışında Sosyal Bilimler alanında da TÜBİTAK araştırmalarının yapılabileceğini gösteren öğrenciler ve ziyaretçilerde farkındalık oluşturması bakımından verimli ve keyifli bir etkinlik geçirildiğini belirtti. Fuarda 'Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesimi?', 'Devirdaim Makinasından Enerji Üretimi Yapılır mı?', 'Kalem Münakaşaları', 'Neden bu kadar çekicisin Antalya?', 'Şiir Altı Manga, Manga Üstü Şiir', 'Gündemini Bilen Geleceğini Kurar!', 'Yok Böyle Bir Dil!', 'Göçler Tarihinin Sosyolojik Analizi', 'Türkistan'dan Anadolu'ya Uzanan Tat Yolu', 'Sözün Hakimiyetinde Çiçekler', 'Göçlerin Mekânsal Etkileri Üzerine Bir Araştırma: Antalya Örneği', 'Edebiyatımızda Tarih Düşme', 'Dalga Boyu Seçen Sera Sistemi', 'Güneş Enerjili Su Çarkı', 'Renklerin Dijital Karşılıklarının Bulunması', 'Hidroponik sistemde bitki yetiştirme' konularında toplam 16 proje sergilendi.